Bubble Shooter on yksi vanhimpia pelejä jotka yhä edelleen koukuttavat tietokoneiden käyttäjiä. Se on klooni vuonna 1995 julkaistusta japanilaisesta Puzzle Bobble 2 pelistä, seuraaja Bubble Shooter ilmestyi 2001 Windowsille. Kuten monissa muissakin peleissä, värisokeiden harmiksi, pelissä pitää yhdistää samanvärisiä palloja keskenään.

Pallot tai siis kuplat ovat pelialueen yläreunassa, ja pelialueen alalaidasta ammutaan kuplia jotka takertuvat valmiina oleviin, ja jos kuplia on ainakin kolme samanlaista, ne poksahtavat ja pelaaja etenee pelissä: strategiana on siis pamautella niin paljon kuplia kuin ehtii, mutta myös luoda sortumia napsimalla kaikki pallot välistä, jolloin alempana olevat kuplat tai pallot eivät ole missään kiinni ja putoavat, näin saa tuhottua ison määrän palloja kerralla.

Peli oli alun perin suunnattu lapsille, iloisen värisenä ja väkivallattomana – värillisten kuplien ampumista tuskin voi pitää samana kuin aseella ampumista. Peli on kuitenkin ollut suosittu kaikenikäisten keskuudessa; se ei ole aivan aivottoman helppo, sitä viitsii aikuinenkin sen takia pelata jonkun aikaa. Kun pelissä alkaa mennä huonosti, pallot pian tekevät uusien kuplien ampumisesta vaikeaa tai mahdotonta ja häviö on silloin edessä.

Ilmainen nettiversio löytyykin lähes jokaiselta pelisivulta, myös suomalaisilta sivuilta kuten Pelikone. Tämän kaltaiset sivut saavat tulonsa sivulla olevista mainoksista, ja ikään kuin vuokraavat sivulla olevat pelit, joten samat pelit löytyvät monelta sivustolta. Sen lisäksi suosituimmista peleistä, kuten Bubble Shooter, on tehty paljon klooneja ja variantteja, usein sulauttamalla kaksi peliä yhteen.

Kuten pelin grafiikasta voi päätellä, kyseessä on vanha versio, mutta miksi korjata konetta joka ei ole rikki? Turha sälä vain häiritsisi pelaamista. Pelissä on myös pelkistetty tehosteääniraita ilman ärsyttävää hilipalihippan-musiikkia joka on useiden ajanvietepelien kirous.