Matkapuhelimella tai tablet-laitteella tapahtuvaa digitaalista peliä kutsutaan mobiilipeliksi. Mobiilipelit ladataan pelattavalle laitteelle 3G tai 4G -yhteydellä, WiFi-yhteydellä tai tietokokoneelta bluetoothin avulla. Jotkut mobiilpelit toimivat tekstiviestien, multimediaviestien tai GPRS:n avulla.

Mobiilipelejä on nykyään saatavilla Androidille, iOS:n sekä Windows Phonen käyttöjärjestelmiin. Jokaisen käyttöjärjestelmän sovelluskaupasta voi ladata mobiilipelejä. Mobiilipelit ovat suurimmaksi osaksi ladattavissa ilmaiseksi. Mobiilipelien saatavuus on tehnyt pelaamisesta entistä helpompaa ja voit pelata pokeria missä tahansa ja milloin tahansa. Uskotaankin, että mobiilipelaaminen tulee olemaan nettikasinoiden tulevaisuuden tärkeimpiä kulmakiviä. Nykyajan puhelimissa on korkealaatuiset ja suuret näytöt, joten niillä pelaaminen on myös mielekästä.

Suosituimpia mobiilipelisarjoja ovat The Sims, Prince Of Persia ja Angry Birds. The Sims on simulaatiopeli, jossa hahmoja kutstuaan simeiksi. Pelissä voi luoda joko oman simperheen tai pelata valmiiksi luodulla perheellä. Pelaajan tulee pitää huolta simien kahdeksasta tarpeesta ja mikäli näistä tarpeista ei huolehdi, simien palkit muuttavat väriään. Pelaaja pitää huolta simeistään niin kauan kuin ne ovat elossa, sillä ne eivät ikäänny.

Prince of Persia on toimintaseikkailupelisarja. Pelissä pelihahmot ovat hyvin realistisia. Hahmojen asennot ja mittasuhteet on tehty hyvin todenmukaisiksi. Peli tulee läpäistä tietyn aikarajan puitteissa. Angry Birds puolestaan on suomalaisen Rovion kehittelemä videopeli, jonka tarkoituksena on ampua ritsalla lintuja sikojen rakennelmiin sortaen rakennelmat ja tuhoten siat. Punaiset linnut jahtaavat vihreitä sikoja. Siat ovat varastaneet munat lintujen pesästä ja tästä raivostuneena linnut yrittävät osua sikoihin ja heidän rakennelmiinsa. Pelaamisessa yhdistyy fysiikkamoottorin käyttö sekä pulmaratkaisukyky.