Pelaaminen kuuluu lasten ja nuorten elämään nykyään hyvin kiinteästi. Monet vanhemmat toki kauhistelevat, kuinka paljon nuori viettääkin aikaa koneellaan pelaillen. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että on pelaamisesta ihan hyödyllisiäkin vaikutuksia. Kielitaito, ongelmaratkaisukyky, silmän ja käden koordinaatio sekä tilan hahmottamiskyky kehittyvät pelatessa. Toki kolikolla on aina toinen puolensa, eli pelaamisella on haitallisiakin ominaisuuksia, kuten univaikeudet, koulunkäynnin häiriintyminen sekä niska- ja selkäkivut.

Pelejä on tarjolla jos jonkinlaisia ja osa niistä on väkivaltaisia. Näistä on kuitenkin aina maininta pelin ikärajamerkinnässä. Suomessa on käytössä PEGI-luokitus, joka määrittelee ikäryhmän, jolle peli sopii ja antaa tietoa siitä, kenelle peli sopii. Kaikki pelit eivät välttämättä ole yksin pelattavia ja epäsosiaalisia, vaan saatavilla on myös tiimissä pelattavia pelejä.

Pelikone.fi -sivustolta löydät mm. hyviä pelivinkkejä nuorisolle. Nuorten keskuudessa suosiossa on mm. seuraavia pelejä: Bomboozle, Stuarts Extreme Skating, Sponge Bob Square Pants (Paavo Pesusieni) ja Desert Rally. Bomboozlessa on tarkoitus piirtää viiva kaikkien vierekkäin olevien saman väristen palikoiden päältä tuhotaksesi ne. Jos keräät palikoita kuusi tai enemmän, saat pommin. Stuarts Extreme Skating -pelissä skeitataan ja tehdään hurjia temppuja.

Paavo Pesusienen tai Patrik Meritähden kanssa pääsee seikkailemaan vihollisia väistellen ja pistietä keräten. Pelissä ohjataan nuolinäppäimillä ja välilyönnillä. Tässä pelissä saat simpukoista apukeinoja, joilla voit päihittää vihollisen. Desert Rallyssa taas voit valita eläinkuljettajasi ja ajaa rallia. Peli on hyvin yksinkertainen. Näet myös muiden kuljettajien suorituksia, joten pääset vertailemaan omaa suoritustasi muiden suorituksiin.