Kuinka siistiä olisikaan kehittää oma peli! Tämä ajatus on varmasti juolahtanut yhden jos toisenkin pelifanin mieleen. Ulkoisesti pelit saattavat näyttää hyvin yksinkertaisilta luomuksilta, mutta kun tarkemmin alkaa perehtymään luomisprosessiin, ei tehtävä tunnukaan enää yhtä helpolta. Silloin joskus, kauan aikaa sitten, pelit luotiin koodaamalla, mutta nykyään on käytössä kuitenkin jo huomattavasti helpompia tapoja luoda pelejä valmiin pohjan avulla. Seuraavassa käydään läpi, minkälainen prosessi pelin luominen on ja mitä kannattaa muistaa alettaessa kehittämään pelejä.

Ensimmäisenä sinun tulee kysyä itseltäsi mitä tehdään ja miksi. Eli aivan ensimmäiseksi pelillesi kannattaa miettiä idea ja toimintapa. Kannattaa luoda mahdollisimman tarkka kuva ideastasi sekä selkeät rajat, joiden sisällä toimit, ettei peli pääse rönsyilemään. Jos haluat luoda melko yksinkertaisen pelin, kannattaa tutustua GameSaladiaan. Mikäli sinua taas kiinnostavat 3D-pelit, kannattaa suunnata katseensa Unity-ohjelmistoon. Tätä kyseistä ohjelmistoa suositellaan pelien luomiseen helpon käyttöliittymänsä vuoksi.

Pelin prototyypin kannattaa olla hyvinkin alkukantainen. Sen jälkeen, kun olet päässyt koettamaan peli-ideaasi voit alkaa parantelemaan puutteellisia piirteitä ja luomaan huimia grafiikoita. Kaiken kruunaa musiikki ja äänitehosteet. Näin paketti on kasassa. Helppoa, vai mitä? Ei muuta kuin kokeilemaan!

Aivan tyhjästä kenenkään pelin kehittäjän ei kuitenkaan tarvitse aloittaa, sillä on netti täynnä pelejä, joista voi saada mallia ja ideoita. Kannattaa siis ottaa oppia muiden kehittämistä peleistä ja tehdä omasta pelistä kilpailijoiden luomusta parempi. Aloittelevan pelin kehittäjän ideat kumpuavat usein videokolikkopeleistä, sillä niissä on melko vähän ominaisuuksia ja ne ovat yksinkertaisia. Periksiantamattomuus on valttia pelien luomisessa. Sinun tulee jaksaa yrittää uudestaan ja uudestaan, epäonnistuminen ei ole lopullista. Tärkeinä ominaisuuksina hyvässä pelissä ovat sen visuaalisuus, hyvä tarina sekä loistava pelattavuus.