Kyseessä on kesäkuussa 2011 perustettu videon suoratoistopalvelu tietokone- ja konsolipelaajille. Tällaiset livestream-lähetykset peleissä ovat tulleet entistä suositummaksi ympäri maailmaa. Palvelussa käyttäjät voivat seurata suorana lähetyksenä toistensa pelaamista. Ideana on siis yhdistää pelaajia ympäri maailmaa. He voivat lähettää ja katsoa reaaliaikasta videokuvaa sekä keskustella keskenään. Palvelun käyttäminen on ilmaista ja tämän mahdollistavat kanavalla näytettävät mainokset.

Mikäli haluat lähettää reaaliaikaista kuvaa Twitch-palveluun PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleilla, on niille omat ohjelmansa. Suoraa videokuvan lähetystä Twitchiin tukevat mm. tietokoneella pelattava EVE Online ja pelipalvelu Origin. Palvelun kautta voit nähdä videolähetyksiä suurista pelialan tapahtumista, kilpailuista, peliyhtiöiden julkistuksista ja niiden omista tapahtumista, unohtamatta tietenkään pelaajien itsensä tekemiä videolähetyksiä.

Vuodenvaihteessa 2015/2016 suoratoistopalvelu Twitch vahvistaa asemaansa julkistamalla listan parannuksia palveluunsa liittyen. Näitä uudistuksia monet palvelun käyttäjät ovat toivoneet. Hyvin samanlaista palvelua tarjoavan YouTube Gamingin markkinoille tulo näyttää antavan sysäyksen Twitchin uusille tuulille. Twitchin uudet ominaisuudet keskittyvät suoratoistokokemuksen parantamisen sijasta lähinnä kilpailijoiden välisten erojen minimointiin. Uusien ominaisuuksien myötä käyttäjät saavat mahdollisuuden ladata palveluun videoita ilman pakollista suoraa lähetystä, joka on ollut YouTuben vahvuusaluetta.

Gameshow-ohjelmisto, joka helpottaa suorien lähetysten brändäämistä ja yhtenäistämistä, julkistetaan TwitchConissa ja se toimii täydellisesti Twitchin kanssa. Uutuutena tulee myös PlayStation-sovellus. Aiemmin PlayStation-pelaajat ovat joutuneet katselemaan lähetyksiä konsoliensa verkkoeselainten kautta, mutta nyt uusi sovellus tulee tukemaan Twitchin koko tarjontaa sosiaalisia ominaisuuksia myöten.